Trött och seg

Skrivet den 13 december 2010 17:28

Knappt något poker spelad sen jag bloggade senast. Istället har det varit innebandy, fest och vila. Vi vann första matchen för säsongen och tog viktiga poäng i bottenstriden. Vi har verkligen kommit igång nu och sett till hur vi spelar idag så bör vi ligga i toppen snarare än i botten. Tror vi blir svårslagna i andra halvan av säsongen. 

I söndags började jag bakis-tv-grinden med att kolla på första halvleken av Bologna - Milan. Började genast störa mig på Jesper Hussfelt:

1. Bolognas mittback slarvar med bollen och blir sånär av med den som sista man. Jesper hyllar backen och kommenterar händelsen som "kyligt spelat". 

2. Tempot är lågt halvleken igenom. Inte ett ord om detta från Hussfelt

3. Milan, och framför allt målvakten Abbiati börjar TYDLIGT maska i slutet av första halvlek när man leder med 2-0. Även backarna börjar göra detta redan efter 2-0 målet. Taktiskt smart? Visst, men snyggt, underhållande, bra fotboll? Knappast.

Detta var bara några exempel. Det jag egentligen stör mig på är inte Italiensk fotboll, utan folk som försöker göra det till något som det inte är. De som gör det till en "vi mot dom"-grej och börjar överhypa allt. Istället för att erkänna bristerna som finns så ignorerar dom det och totalfokuserar på passionen, historien, känslan eller något liknande. Italiensk fotboll håller inte riktigt måttet jämfört med England och Spanien. Den har sina brister, precis som alla ligor har. Det är okej, man kan gilla det ändå. Men lägg ner att försvara en dålig fotbollsfilosofi bara för att omständigheterna/pengarna inte finns för att ta dit fler bra spelare.

Det kanske lite hårddraget och ensidiga argument från min sida. Men nu har jag fått klaga lite i alla fall :) 

Ikväll ska United slå Arsenal. Blir en tuff uppgift! Jag tror på många mål och en blivande klassiker. 3-2 till United. Mål av Rooney, Nani, Vidic, Chamakh och Nasri.

Kommentarer

2014-04-11 20:54
Drf6mskt vackert! Jag var upp och sle4ppte ut katetn inatt och de5 var det alldeles fluffigt vitt ute, men nu regnar det...ble4!

Profil

27 år
Bor i London
Jobbar inom SEO på bwin.party.
Twitter: josef_rantamaki


Prenumerera

Gillar du den här bloggen?
Klicka här för att prenumerera!